понеділок, 12 листопада 2018 р.

І знову про так званих "простих людей"

Знайшов в мережі ось таку цікаву публікацію я:
Знайти це можна тут:

Скопіюю для зручності текст сюди:

Якщо підсумувати все, що пишуть про "простих людей", то можна визначити "просту людину" як людину не спроможну нести відповідальність за свої вчинки з причини повної нездатності вибудовувати причинно-наслідкові зв'язки між своїми діями і результатами цих дій.
Проста людина ніколи не знає звідки що береться. Тому вона вірить у дешеві тарифи, доляр по 8, свинячий грип, цілющу силу "Таміфлю" і пакращення вже сьогодні.
Проста людина не бачить зв'язку між лояльністю до комуністів, голосуванням за пачку гречки/двістірублів/юлінутисячу і низьким рівнем життя.
Прості люди накликали Путіна на Донбас і Крим, бо "думали, що буде краще". Прості люди вірять, що "государство їм должнО" і готові знести владу, здатну організовано стримувати наступ агресора, за принципом "нехай гірше, аби інше".
Чи варто ображатися на простих людей? Ні, не варто, бо вони не відають, що творять. Запобіжником від благих намірів простих людей, які мостять дорогу до пекла, міг би стати майновий ценз, або мораторій на вибори.
Але жерці карго-культу демократії цього ніколи не допустять. Битимуться за права простих людей до останньої цеглини української державної будівлі...


Цілком згоден з автором - в таких випадках врятує лише ценз або екзамен на громадянство. Тільки не майновий ценз, бо нині в Україні багатий - не означає той, хто зацікавлений в існуванні своєї держави. Краще за рівнем розвитку, якщо можна. Хай громадянин доведе, що орієнтується в суспільно-політичних реаліях. Щоб не кричали "дайте долар по 8" не знаючи звідки взагалі він береться.

Ну хоче "простолюдин" бути "внєпалітікі" - хай таким і буде, але без права голосу. Бо якось нелогічно проголошувати себе аполітичним, а тоді йти на вибори продавати за "гречку" свій голос та обирати нам всяких москвофілів і популістів. Вибори - це вже політика, нешановні "внєпалітікі".

Ось такі міркування.

Немає коментарів:

Дописати коментар