четвер, 24 грудня 2015 р.

10 речей, які ми дізналися про "Star Wars: The Force Awakens» завдяки її новелізації



Дана інформація була взята мною з ось цієї статтіhttp://www.dailydot.com/geek/star-wars-force-awakens-novelization-highlights/
Переклад мій. 


Увага: Дана стаття містить спойлери для "Star Wars: The Force Awakens»

Star Wars: The Force Awakens не просто радує глядачів і робить касові рекорди. Вони викликають багато, багато питань. На деякі з цих питань не буде дана відповідь аж до виходу Епізод VIII в 2017 році, але новелізація The Force Awakens, опублікована 18 грудня на Random House, показує, що існує набагато більше, персонажів і ситуацій в історії, ніж фільм поодинці пропонує.
Ось наші найбільші витяги з книги, що написав Алан Дін Фостер, який також написав новелізацію Star Wars в 1977 році. Варто відзначити, що новелізації фільмів є каноном тільки там, де вони не суперечать сюжету фільмів, але ми вважаємо, що всі ці витяги підходять під цей опис.

1) Верховний лідер Сноук і Кайло Рен знають секрет Дарта Вейдера
Одне з найбільших питань теперішнього періоду Всесвіту Зоряних Воєн - хто знає, що сталося під час попередніх фільмів. Наприклад, хто знає, що Люк Скайуокер і Лея Органа брат і сестра, діти Дарта Вейдера? І, що більш важливо, хто знає, що Вейдер зрадив імператора Палпатина, врятував свого сина Люка, і це зрештою допомогло повстанцям виграти битву за Ендор в «Поверненні Джедая»? У той час як неясно, які з хороших хлопців знають цю таємницю, новелізація показує, що Сноук, Верховний Лідер Першого Порядку, і Кайло Рен, його учень, знають про самопожертву Вейдера. Сноук називає його "дурним помилковим рішенням», а Рен глузливо називає його "сентимент".
"Якби Лорд Вейдер не піддався емоціям у вирішальний момент - батько вбив сина - імперія б панувала" – казав Сноук. "І не було б ніякої загрози повернення Скайвокера зараз".
Маска Вейдера через 29 років після його смерті
Внук дивиться на шолом діда...

2) Там був хтось важливий на балконі Сенату Республіки
Перед тим, як база «Старкіллер» руйнує систему Госніан, у тому числі Госніан-Прайм, столицю Республіки - камера показує штовханину на балконі добре одягнених людей, у тому числі молоду чорношкіру жінкою у військовій формі. Незважаючи на те, що фільм не пояснює хто це, новелізація показує, що персонаж, який грає М. Річардсон-Селлерс, це Корр Селла, представник генерала Леї Органи в Сенаті.
До відкриття бази «Старкіллер», Лея, керівник Руху Опору, посилає Селлу клопотати Республіку про допомоги в боротьбі з Верховним Порядком. Лея не може поїхати сама і посилає Селлу, бо столиця Республіки не є безпечним для такого політичного ізгоя, як вона. (Республіка, яка підписала договір з Верховним Порядком після «Повернення джедая», публічно відрікається від Руху Опору, який вів несанкціоновану боротьбу.)
"Я б мала жахливий «нещасний випадок» або стала б жертвою якихось «божевільних» радикалів" – говорила Лея. "Або я б з'їм щось, що не підходить мені. Або перетнусь з тими, хто не згоден зі мною ".
Тоді як Опір буде оплакувати смерть Селли, всі погодились, що все було б набагато гірше, якщо Лея пішла сама.
Госніан-Прайм за мить до знищення
3) Дякуючи C-3PO Рух Опору своєчасного прибув в замок Маз Каната.
Коли Фінн, Рей, Хан Соло, і ВВ-8 ввійшли замок лідера піратів Маз Каната на Такодані, дві людини таємно повідомити своїм господарям наявність дроїда, який мав життєво важливу інформацію. Один з них, інший дроїд, передає новину до Руху Опору, який прибуває в останню хвилину на чолі з По Демероном і його X-wings, щоб відтіснити сили Верховного Порядку, які прибувають, щоб захопити BB-8.
Чому дроїд в замку Маз знав, що BB-8 шукають? Новелізація говорить, що С-3PO активував широка мережу дроїдів союзників Опору для пошуку кулястого дроїда. C-3PO повинен був активувати маячок на ВВ-8, перш ніж він вирушив з По на початку фільму, але через неуважність забув. На щастя, золотий дроїд виправив цю помилку.
C-3PO з нового епізоду
4) Лея мала велику і життєво важливу таємницю від Хана
Фільм показує, як Хан і Лея обговорювали падіння їхнього сина Бена на темну сторону і перетворення в Кайло Рена під керівництвом Сноука. Не було показано, що Лея визнала, що їй було відомо про те, що Сноук придивлявся до Бена.
"Він знав, наша дитина матиме сильний зв’язок Силою," – говорила Лея. "Те, що він народився з однаковим потенціалом для добра чи зла."
Коли Хан запитує, чому Лея приховала це від нього, вона відповідає: "Я сподівалась, що я була неправа, що це неправда. Я сподівалась, що могла вплинути на його, що могла відвернути його від темної сторони без вас".
"Я боялась, що ваше втручання буде тільки вести його далі до темної сторони," – додала вона. "Я думала, що я могла б вберегти його від впливу Сноука і вас від того, що сталося."
В той же час Лея пригадала, що Обі-Ван Кенобі говорив Люку про провал з навчанням Енекіна  і сказала: "Тепер ясно, що я помилялась".

5) Кайло не почувався так добре після вбивства Хана
У фільмі не ясно, що відбувалось в голові Кайло, коли він завдав удару своєму батьку в груди світловим мечем. Сцена швидко минає і Кайло, поранений пострілом розлюченого Чубакки, мчить вгору на Фінна і Рей в зігнутому положенні, перш ніж два герої втекли.
У романі, Кайло відчуває себе "приголомшеним його власними діями."
"Після цього вчинку," – говориться в творі - "він мав стати сильнішим, частина його так вважала. Замість цього, він виявився ослабленим."
Фостер написав книгу на основі версії сценарію, яка пізніше зазнала значних змін. Цілком можливо, що розбіжність між романом і фільмом тут не випадковий мінливість, а усвідомлений вибір - Джей-Джей Абрамс і команда не хотіли показати, що Кайло відчував в собі протиріччя після свого вчинку. Звичайно, враховуючи те, як важко візуально передати внутрішній монолог, також можливо, що цей момент навмисного удару був таким заради простоти.
Кайло Рен

6) Рух Опору невеликий
Важко дізнатися багато від фільму про те, яким великим був Рух Опору. У «Новій Надії» ми тільки бачили подвиги одної частини Альянсу повстанців; великий флот в «Поверненні Джедая» показує нам, яку малу частку пазла ми бачили у попередніх двох фільмах. Але, якщо вірити роману «Пробудження Сили», Рух Опору набагато менший, ніж Альянс повстанців.
Коли По і його X-крила знищити ключову складову бази «Старкіллер», Лея попереджає його, щоб він забирав своїх бійців і відступав, бо Верховний Порядок може ще більше зменшити їх кількість.
"Крім тих з нас, що тут" – говорила вона йому з бази, що ми бачили в фільмі, - "Ваша група це все, що залишилося від Руху Опору, що може боротись."
Це є важливим відкриттям. Як зазначається в іншому місці твору, Верховний Порядок має технологічну перевагу над Рухом Опору, особливо в плані крейсерів. Навіть через 30 років після драматичної поразки імператора, боротьба за майбутнє галактики така ж нерівна, як це колись було.
Старі добрі X-wings ще й досі на озброєнні повстанців
7) Рей не просто б’ється проти Кайло - вона також б'ється проти темної сторони
Тріумф Рей над Кайло в дуелі на світлових мечах вважається одним з найбільших моментів фільму. Але те, чого не видно в повній мірі на екрані - це те, що стоячи над переможеним Кайло, Рей зіткнулася з останнім викликом. Книга зображує це таким чином:
Вбий його - сказав голос в її голові. Він був аморфним, невідомим, сирим. Чиста емоція помсти. Так легко, - сказала вона собі. Так швидко.
Замість того щоб вбивати Кайло, Рей "відкинула" емоції, що роман описує як потяг темної сторони.
Це дуже важливий момент. Кожен герой Star Wars, який має велику Силу, стикається з подібним викликом. Коли розповідь звертається до "чистої емоції помсти", важливо пам'ятати, що Рей бачила як Кайло жорстоко переміг її нового друга Фінна. Вона тільки що бачила як Кайло міг добити Фінна одним ударом. Безсумнівно, вона була в люті в той момент – ідеальна мішень для принад темної сторони.
Це, по суті, принцип дії темної сторони. Так Енекін Скайвокер почав своє падіння в «Атаці Клонів», коли він вирізав село таскенів після того, як вони викрали його матір, яка померла в його на руках.
Але Рей, як і Люк, була сильнішою, ніж Енекін. Вона пручається спокусі завдати останній смертельний удар. У фільмі, прірва швидко утворюється між нею та її переможеним ворогом, заважаючи її убити його. У новелізації, вона робить свій вибір перш ніж це відбудеться. Вона біжить до Фінна, її друга, замість того, піддатись люті. Відмовляючись від темної сторони, вона зробила великий крок у своєму житті.
Рей
8) Кайло впізнає Рей
Книга, на відміну від фільму, показує прагнення Кайло з'ясувати, хто така Рей. Він не може повірити, що вона просто звичайна сміттярка. Коли вона витягує меч Люка за допомогою Сили, щоб почати поєдинок, він бурмоче про себе: "Це ти."
Це турбує Рей, яка спостерігає за Кайло і "здавалося, він знав про неї більше, ніж вона сама про себе."
Біографія Рей, напевно, буде найбільш обговорюваною темою цієї нової епохи Star Wars. Впізнання її Кайло передбачає, що вони вже зустрічалися, хоча це не ясно, де і коли. Деякі фанати думають, що вона дочка Люка, і що вона була з батьком, коли учень Люка Кайло зрадив його і вбив інших учнів.
Незалежно від того, хто така Рей, невідомо остаточно чи зустрічався Кайло коли-небудь з нею або чув про неї раніше – все це може означати тільки великі речі для колишньої сміттярки.
Фінн і Рей
9) Рей і По мали зустріч – незграбну
Буде краще або гірше, кожен цікаво по-своєму – можливість формування відносин в рамках основного тріо Рей, Фінн, і По. Фільм показує можливість відносин Рей / Фінн, а книга пропонує ще один варіант. Але новелізація також дає фанатам Рей і По деякий матеріал шляхом зведення їх один з одним кількома інтимними способами.
Після того, як R2-D2 показує карту до Люка в кінці фільму, всі в залі для брифінгів починають кричати і обніматися. "Ніхто не звертав ніякої уваги з ким обійматись, якого б виду представниками вони не були," – говориться в романі. "Рей і По не були виключенням, хоча їх раптові щільні обійми в пориві спільної радості призвели до моменту взаємної незручності."
«Ух, привіт» - сказав пілот – «мене звати По». Вона повільно кивнула, вдивляючись в обличчя і побачила його таким, що їй сподобався. "Я впізнаю ім’я. Отже, ти По. По Демерон, пілот X-wing. Я Рей ". "Я знаю." Він посміхнувся у відповідь, трохи більш невимушено. "Приємно познайомитись."
"Шукала обличчя і знайшла таким, що їй подобалось"? Якщо це не подачка для авторів фанфіків, то це нічого.
По Демерон

 10) Карта BB-8 викликає пробудження R2-D2
Одним з найбільш заплутаних моментів The Force Awakens є те, що саме примушує R2-D2  пробудитись від свого добровільного електронного вигнання. Наскільки нам відомо, дроїди не можуть бути чутливими до Сили, то як тоді R2 відчув присутність Рей і зрозумів, що настав час відправити її до Люка. Так що ж пробудило R2?
Згідно з книгою, R2 підслуховує лідерів Руху Опору, які обговорюють карту Люка - яка насправді було картою першого храму джедаїв - в тому числі Рей, яка говорила, що Верховний Порядок "дістане це з імперських архівів." Оскільки R2, згідно з Абрамсом, "скачав архіви імперії" на борту «Зірки Смерті», він мав файли з картою, які згадував Кайло під час допиту Рей.
Як розповідається цей важливий момент в книзі, "ніхто не помітив, що світло прийшло з вершини невеликого дроїда R2, який був схований серед решти устаткування в кімнаті ".
У фільмі, перша згадка про файли Імперії біля R2 з’являється набагато раніше. Абрамс каже, що це "викликало те, що в зрештою його розбудило", маючи на увазі, на відміну від роману, процес пробудження у фільмі повільніший. Але як Абрамс, так і новелізація згодні, що згадка імперських записів є ключовим моментом.
Незмінний R2-D2



Немає коментарів:

Дописати коментар