вівторок, 22 грудня 2015 р.

Деяка інформація про новий канон "Зоряних війн"

Публікую я тут свій переклад. Всього я не перекладав, лише те, що розповідає про особливості нового канону. Втім, наприкінці йде лише перелік творів, які складають основу нового канону, так що розібратися можна і самому. А поки така інформація в мене. 

Коли Disney купив Lucasfilm, компанія кинула майже кожну частку інформації про «Зоряні війни». В одну мить, десятиліття історії з цього розширеного всесвіту були відкинуті від канону – було розчищене місце, щоб дати режисеру Джей Джей Абрамсу свободу, щоб розповісти нову історію, що почалася невдовзі після «Повернення джедая».
Але ці втрачені фрагменти дуже швидко заповнюються новим всесвітом Зоряних Війн, це рівні частини розширені і дорогі, вартістю часу і грошей, щоб дізнатися все це. Історія Зоряних Воєн, для тих фанів, які хочуть знати все, набагато більше, ніж у кіно, міститься в кількох романах, серіях коміксів, відеоігор і телевізійних шоу.
Це майже неможливо, щоб відстежувати все, і для випадкового фаната Star Wars, ніщо з цього не є необхідним знати, перш ніж іти на The Force Awekens. Але якщо ви дійсно хочете знати, що відбулося протягом трьох десятиліть між новим фільмом і фінальною сценою «Повернення джедая», ми тут, щоб допомогти.
Увага: Поки тут немає спойлерів The Force Awekens, ми будемо обговорювати деталі сюжету майже кожної частки канонічного всесвіту Star Wars, що існує в наш час.

Так що ж сталося після «Повернення джедая»?
Тріумфуючий фінал Епізоду VI передбачав негайне падіння Імперії, але це були лише феєрверки та святкування евоків. Як зазначено в першому романі Чака Вендіга «Наслідки», через деякий час після повалення статуї імператора на центральній планеті Корусант, Імперські сили почати жорстокий розгін, очищення міських вулиць протестуючих проти Імперії з застосуванням зброї.
Деякі імперські командири змогли заблокуватися їх віддалених куточках галактики, обмежуючи доступ  і намагаючись  зберегти контроль владу, у той час як інші намагалися привести нових імператорів до влади і зазнавали невдачі в цьому. Найбільший контингент імперських сил утворився навколо малої планети Аківа, де зібралися високопоставлені члени для формування майбутньої Ради Імперії і обговорити, як те, що залишилося від імперії, може завдати у відповідь удар проти сил повстанців, які продовжували наступати.
Деякі пропонували тримати оборону, в той час як Юп Ташу, один з радників імператора і культист Ситів, запропонував флоту полювання за джерелами Темній Сторони Сили, що мало просунути їх до влади.

Джерело енергії Темної Сторони?
Не хвилюйтеся про цю частину.

Гаразд. Продовжуйте.
Переговори йшли погано і кораблі Альянсу прибувають до Аківи, відтісняючи Імперію знову до планети Джакку. Скромна пустельна планета стала місцем останнього бою за єдину імперію, битва до останнього, яка закінчилась перемогою повстанців. Якщо ви хочете змінити що результат, ви можете пограти в Star Wars Battlefront і виграти день для Імперії, але канонічне боротьба закінчується з сотнями суден, включаючи знакових клиновидних «зоряних руйнівників», які розбилися об поверхню планети.
Це один з тих зоряних руйнівників, в яких ми бачили Рей, що там ходила в трейлері The Force Awekens і телевізійних роликах. Ми також знаємо, що один з цих кораблів називався Inflictor, і він навмисне врізався в поверхню планети Джакку за наказом капітана після того, як почався абордаж, очолюваний її коханим, що був на боці повстанців.

До речі, де ж Альянс повстанців дівся?
Після Джакку, повстанці сформували Нову Республіку і почати добивати рештки Імперії  по всій галактиці. (Мирний договір між Новою Республікою та Імперією зрештою був підписаний.) Новий уряд переміщує свою столицю з Корусанту на Чандрилу - знамениту в старому розширеному всесвіті своєю історією політичних дискурсів і красивою архітектурою - і пропонує демократично обраним представникам з більш ніж 100 планет приєднатися до його нового Сенату.
Мон Мотма, керівник сил повстанців під час війни, а тепер глава Нової Республіки, отримує як надзвичайних повноважень, що мав імператор Палпатин, так і керування над військовими силами, контрольованих молодою Нової Республікою. Але проти Імперією ще значної сили в галактиці, хоч і розпорошеної,  уряд Мон Мотми не може повністю задіяти сили. Замість цього, вона вирішує для економії коштів щоб планети Нової Республіки могли створювати власні сили оборони. У той же час, адмірал Акбар залишається командиром флоту республіканських крейсерів, які тримаються у резерві щоб дати відсіч, якщо б частини імперії порушили підписаний після Джакку мирний договір.

А звідки взявся Вищий Порядок? Чи є він частиною Імперії, або щось інше?
Ви можете вважати їх сторонньою групою, одержимою Імперією. Контингенти Вищого Порядку були по всій галактиці, даючи собі час  щоб отримати все  і не привертати уваги. Вони не одна така група: «Наслідки» вводить «Служителів потойбічного, які мали за мету возз'єднати меч Дарта Вейдера з його власником після смерті. Зв'язок між «служителями» і Лицарями Рен поки не відомий, але обидві фракції, здається, мають один і той же фетиш із спадщини ситів, Кайл Рен, що захоплено розмовляє з шоломом в трейлері фільму, схоже, теж захоплювався речами  для речей ситських лордів.

Досить говорити про політику. Серйозно, де Люк?
Це ще більше питання, чи не так? Чесно кажучи, ми не знаємо. Але у нас є кілька ідей. Незабаром після битви за Ендор, Люк починає паломництво він почав з поїздки на Дагоба, подорожував по планету Деварон - домівку чорторогих деваронці - після відвідував одну з багатьох таємних дослідних станцій на краю галактики, що Палпатин створив ще за життя.
Після цього Люк зникає в каноні, але ми припускаємо, що він не намагався відновити Раду Джедаїв. Як Соло посилався в трейлерах, Сила, ймовірно, до цих пір вважається якоюсь фальшивою релігією. Подумайте про це: джедаї були відсутні протягом більш ніж 60 років на момент нового фільму - ніхто, крім близьких друзів Люка не знає, що він може використовувати Силу - і хоча цією галактикою правив один з наймогутніших ситів протягом 30 років, Палпатин потурбувався, щоб приховати свої можливості темної сторони. Для більшості галактики, сити не більш як страшилка.


А Чубакка? Хан? Лея? Що вони були?
Є також досить великі прогалини про долю головних героїв фільму, але ось те, що ми знаємо зараз. Лея стає генералом у Новій Республіці, що швидко демілітаризується, і Хан і Чуї відправився щоб врятувати планету вукі Кашиик від панування уламків імперії.
Доля інших головних персонажів залишилася більше неоднозначною. Броня Боби Фетта дістається з ями сарлакка – знакова зелена мандалоріанська пластина була очищена і продана сміттярами джав в «Наслідках» - але це не говорить, що сталося з людиною всередині. Враховуючи, що сарлакк може до тисячі років переварювати тіла, широкий спектр монтажу озброєння на зап'ястяз Фетта, це може призвести до того, що ми будемо знову бачити мисливця за головами, який шукає свій шлях у пост-імперській галактиці.

Хоч слово про Лендо Калріссіана? Він мій найулюбленіший!
Не зовсім, але давній сценарист Star Wars Лоуренс Кашдан, здається, думає що Лендо може повернутися в якийсь момент - тільки не в The Force Awekens.

Так що про нових дітей? Ви дійсно думаєте, що їхні батьки -
Давайте припинимо прямо зараз, ми не знаємо, але якщо в фільми Star Wars будь-які вказівки, родовід буде відігравати велику роль тут з Рей / Фінн / Кайло Рен.
Ось єдине, де ми відчувати себе впевнено, проте: це досить вірна думка, що По Демерон (Оскар Айзек), син повстанців Шара Бей і її чоловік Кеса, введених коміксах «Розколота Імперія». Це пояснює, як персонаж Оскара Айзека вирішив стати пілотом - він народився і виріс серед повстанців.
Є ще сотні питань про нові «Зоряні війни» на які ми не відповіли. Чому Хан, Лея, і інші в даний час борються за Рух Опору, а не Нову Республіку? Що саме Кайло Рен хоче? Де Люк? І чи був Джар Джар Бинкс дійсно ситом, відповідальним за підйом імперії?

На деякі з цих питань відповість The Force Awekens, але ще більш відповість велика кількість книг, коміксів, відеоігор і серіалів, що Disney планує випустити в найближчі роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар