середу, 13 березня 2019 р.

Трохи ілюстрацій і коментарів до першого сценарію "Зоряних війн".

Цей блоґ, як я говорив раніше, після перекладу буде опубліковано трохи світлин для кращого розуміння. Взяв я їх із коміксів "The Star Wars" від видавництва Dark Horse. Вийшли вони ще в 2013-2014 роках. За основу був взятий саме перший начерк. Ну що ж, почнемо нашу розповідь.

Ось так художники зобразили сім'ю Старкіллерів. 
Тепер трохи детальніше про них:
Далі можна побачити ще один концепт-арт Аннікіна, а також ескізи принцеси Леї. 
Посередині світлини можна побачити, як завершилася їхня перша зустріч. Хто читав ― той зрозуміє.


А ось і Люк Скайвокер. ☝ Але тут він не той, яким ми його звикли уявляти. Оскільки роль молодого наївного максималіста тут перебуває в Аннікіна Старкіллера, Люк Скайвокер тут ― це своєрідна версія Обі-Вана Кенобі. Тільки на відміну від останнього, цей джедай-вигнанець не такий миролюбний і спокійний, як татуїнський відлюдник. Імперці побоюються навіть його імені і це цілком заслужено. Жаль, що в остаточній версії такому персонажу не знайшлося місця ― це б зробило фільм значно динамічнішим.

Далі ми переходимо до планети Аквіла. На картинці ми можемо побачити Палац Світла і королівську родину.
Ну а знизу зустрічайте відому всім пару дроїдів. Візуально вони і схожі на тих, що ми бачили, але поводилися вони в початковому варіанті по-іншому. Арту вмів говорити в цій версії. Це в подальших версіях його репліки замінять на механічні сигнали (напевно став спілкуватися цитатами Подерев'янського ― от і заглушили його діалоги піканням 😄). Трипіо тут не простий балакун, від якого єдина користь ― це знання багатьох мов, а активно приймає участь в просуванні сюжету, виконуючи різні доручення. Хоча схильність до панікерства від цього персонажа перейшла в остаточну версію.

Важливий персонаж Кліґ Вітсун і епізодичний Бейл Антиллес. Перший  ― це аквілський Джеймс Бонд. А от інший представляє союзників Аквіли, але ця тема фактично не розкривається. Згадуються якісь "хромові компанії", до яких герої мали летіти за допомогою, але детальна інформація відсутня.
☝ А внизу можна побачити зеленого персонажа. Плачте, фанати Гаррісона Форда, ― це Ган Соло. Так, він в цій версії виглядає саме так.

А тепер можна перейти й до ворогів.
Імператор тут звичайний політик. Йому не так і багато приділяється часу, тому багато чого сказати не можна. Більше уваги приділяється окремим чиновникам, серед яких найбільше виділяється губернатор Годаак. Це місцева версія моффа Таркіна з "Нової надії". Збройними силами цього губернатора командує Дарт Вейдер. 👇
Це не той Вейдер, до якого ми звикли. Тут він генерал, суворий вояка імперії, який ретельно виконує поставлені йому завдання. "Зірка смерті" тут присутня, але її називається вона найчастіше "космічна фортеця".
А ось ті, ким Вейдер командує:
Імперські штурмовики. Тут вони використовують не тільки бластери, а й світлові мечі для ближнього бою. Ось кілька варіантів, як могла виглядати бронетехніка, що вони використовували:

Але не лише Імперія є ворогом Скайвокера і Старкіллера. Їм протистоять сити ― зловісні темні воїни, через яких джедаї майже повністю припинили своє існування.
Немає детальної інформації з приводу того, чого ці дві організації ворогують. Оскільки концепція Сили в цьому сценарії ще не розвинута, списати все на одвічну боротьбу світла і темряви тут навряд чи вийде. На мою думку, тут їх протистояння більше нагадує протистояння різних кланів воїнів. Як в Японії боролися між собою самураї. 
Що ж до їх представника, то тут цю роль відіграє принц Валорум ― своєрідний варіант того Вейдера, що ми звикли бачити. Імперці його побоюються, джедаям теж варто остерігатися. Але фінальний попорот з переходом Валорума на бік Старкіллера пояснити важкувато з наявною інформацією. Так, є згадки, що йому не дуже подобалися деякі імперські методи ведення боротьби з ворогом. Ще він говорить Старкіллеру, що з такими технологіями, як космічна фортеця, їх шляхи і кодекс стають непотрібними. Напевно, в останньому і треба шукати причини. Але ця тема не дуже розвинута і вже точно не буде.

Ще одна локація ― столиця Галактичної Імперії. 
Це не той Альдераан, який ми знаємо. Хоча, що ми про його знаємо ― те, що його знищила Імперія. А тут в нас постає газовий гігант із містами, що літають серед хмар. Цю концепцію пізніше буде реалізовано в п'ятому епізоді, де буде місто в хмарах на планеті Беспін, але то буде звичайне газовидобувне підприємство, а не галактична столиця.

А наостанок опублікую трохи зображень окремих епізодів першого сценарію.

Немає коментарів:

Дописати коментар