неділю, 31 травня 2020 р.

І знову про важливість обмеження виборчого права в Україні

Продовжую публікувати блоґи про те, що для України загальне виборче право — це зло, яке може призвести до втрати державності. Так, я знаю, що "мудрий нарід" таких публікацій не оцінить, але то неваливо. 
Отже, почнемо із твіту:

Знаходиться він тут:

Що ж тут ще додати, коли суть проблеми сучасності передана найточніше — Світ врятує не краса чи любов, а заборона голосувати дебілам! Повністю згоден із сказаним. 

Також в цьому ланцюжку твітів є трохи цікавих ідей, як вирішити дану проблему. Скопіюю їх сюди. 👇

Право голосу не повинно надаватись автоматично, як в переважній більшості світу, за правом громадянства, яке в свою чергу, дається за фактом народження.
Право голосу потрібно доводити. Оскільки це дуже відповідальний крок, то мають діяти фільтри на адекватність та свідомість вибору.
За аналогією з отриманням водійського посвідчення. Пройди платний(!) 3-місячний курс, де тобі розкажуть про основи економіки, історії держави основи бюджетної політики, основи міжнародного права, основи дипломатії, основи критичного мислення та протидії фейкам, основи конституції, знання державної мови, тощо...
Пройшовши такий курс, складаєш екзамен, де будуть питання зі всіх розділів.
За вдалого складання іспиту отримуєш право голосу на 10 років. Потім знову доводь свою здатність обирати.
За невдалого складання іспиту, отримуєш право через рік, знову пройшовши відповідні курси, здати іспит. Або просто не можеш голосувати.
Це й же принцип, лише з більш жорсткими вимогами слід застосовувати і для кандидатів всіх рівнів. Чим вище посада, тим вище і складніше повинен бути іспит. Тут ще можна включити частину професійних питань в залежності від сфери посади. Плюс перевірка кандидатів на корупцію
Все, аналогічно, як отримати водійські права. Кожен має право водити авто, але лише після іспиту. Чим вибір нашого майбутнього гірший?! Це слід прописати в Конституції.
Тепер про реальність цієї імплементації. Умовному "пересічному", який завжди "голосує серцем", і якому "всі винні", буде важко себе змусити витрачати 3 місяці часу і гроші на те щоб просто мати право обирати. Це відсіює переважну більшість "пересічних".
Підкупи в такій схемі не діють. Бо це треба заплатити "пересічному", змусити його пройти курси і ще й вдало скласти іспит. Те саме і з всякого роду фріками та виродками при владі. Спец. курси для кандидатів на виборні посади та їх перевірка перед балотуванням значно знизять відсоток фріків при владі. Або й унеможливлять їх. 
Весь цей процес треба оформити в пакет законів та змін до Конституції. Кандидатів мають перевіряти спеціальні комісії при ЦВК з громадським контролем. Курси для виборців може проводити будь-хто, але іспити, як  на ЗНО.
Можна ще довго обговорювати деталі, але ідея зрозуміла і вже далеко не нова, але ідея вже перезріла не лише у нас, а й у всьому світі.
І так - це істина демократія! Бо демократія - це перш за все відповідальність. А не право на безвідповідальність і хаос.
Подібного роду ідеї здаються утопічними, але, якщо все залишити, як є, то світ дуже скоро зкотиться в пекло популізму та непрофесійності. Такі тенденції ми вже спостерігаємо.
Загальне виборче право теж свого часу здавалось утопією. Настав час скорегувати розвиток людства.

Із всим вищезгаданим я згоден. Бо, як показали вибори-2019, більшість населення України не здатні мислити відповідально і обирають всяких блазнів-українофобів до влади. Тому й справді світ врятує заборона голосувати недалекоглядним людям!

Немає коментарів:

Дописати коментар