середу, 14 червня 2017 р.

Антикомуністичний блог в стрічку


Нині на заході є багато фанатів "срусскага мира" серед місцевих жителів. Хтось скаже, що це вплив ЗМІ, але це не зовсім так. Читав я сьогодні твір "Під сонцем Австралії" (1994), що написав Дмитро Нитченко (1905 - 1999). Це український письменник з Полтавщини, який в Другій світовій війні потрапив в полон, а після війни емігрував до Австралії. Там є розповіді про таких же "корисних ідіотів". Ось пару цитат:
"Було видно, що всі вони були симпатиками СРСР. Недаром якось Джек мені сказав:
- Джім, треба теж зробити, щоб тут було так добре, як в Радянському Союзі.
- Ну ти ж і дурний, як баран, Джек, - відповів я, - там мільйони людей у тюрмах і на засланні."



Інша цитата:
"- Які табори? То під час війни могли бути табори, а тепер їх немає в Радянському Союзі. - сказав він здивовано.
- Ти, Джек, як мала дитина, яка ніяк не може зрозуміти, що то інший світ, світ диктатури, де не можна висловлювати жодної критики проти влади, проти вождів. Ти майже щодня обкидаєш брудними словами своїх міністрів та прем'єра, а там коли б сказав недобре слово про Сталіна, то дістав би 10 або 20 років концтаборів."


Діалоги ці Нитченко мав на початку 50-х років із австралійськими робітниками. Висновки самі напрошуються. А тоді ж не біло таких засобів пропаганди, як в наші часи. А тим фанатам комунізму варто було б завітати до Совдепії - швидше дійшло б все те, про що говорив їм Нитченко.

Нічого не нагадує з сучасності? Мені нагадує нинішніх фанатів "высокодуховной страны" в західних державах. Живуть ніби й непогано - нам до такого рівня життя ще довго йти, а хочуть такого ж вождя як в Кремлі. Дурні думкою багатіють, як то кажуть. Відправити б таких дурнів на перевиховання в Скрепостан на кілька років - он Депардьє вже з'їздив.

Немає коментарів:

Дописати коментар